
Pommes Fondant, een aardappel bereiding waarbij de aardappel gebakken én gestooft wordt! Een ontzettend lekkere manier van bereiden én makkelijk om te maken. Lees hieronder hoe je het gerecht maakt.
Ingrediënten
Bereiding
- 10 grote aardappelen
- Olijfolie: 1 Tl
- Klontje roomboter/margarine
- Peper
- Zout
- Teentje knoflook
- 500 milliliter bouillon
- 500 gram diamanthaas
- 200 ml bouillon
- 100 ml kookroom
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 1,5 eetlepel bloem
Pommes fondant
- Maak de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in de vorm van een tonnetje of vierkant.
- Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olijfolie en roomboter in.
- Leg de aardappel in de pan zodra de boter is gesmolten.
- Strooi wat zout en peper over de aardappelen en leg een teentje knoflook in de pan.
- Draai de aardappels om wanneer de onderkant mooi goudbruin is.
- Voeg de bouillon toe wanneer ook de andere kant van de aardappel goudbruin is. Schenk bouillon in de pan totdat de aardappels voor twee derde onder water staan.
- Zet een deksel op de pan en laat de aardappels voor 10 tot 15 minuten koken.
Diamanthaas
- Zet een koekenpan op het vuur en warm de pan op met 25 gr boter en een eetlepel olijfolie. Leg het vlees in de pan, laat het dichtschroeien en goudbruin aanbakken. Haal het vlees uit de pan en laat het 4 minuten verder bakken in de oven op 180 C.
- Haal het vlees uit de oven en pak het in in aluminiumfolie en laat voor 5 minuten rusten.
Pepersaus
- Versnipper de ui en pers de knoflook.
- Smelt de roomboter in een sauspan en fruit de ui en de knoflook tot het glazig ziet.
- Doe de bloem en de peper in de sauspan en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Laat dit mengsel voor een paar minuten bakken.
- Zet het vuur op zijn laagst en voeg de 200 ml bouillon toe en roer dit goed door.
- Voeg de kookroom toe en laat de saus indikken tot een dikkere saus.
Reactie plaatsen
Reacties