Fris gevulde courgetterolletjes

Ingrediënten

  • Courgette: 2 stuks
  • Olijfolie
  • 250 g ricotta
  • Citroen: 1/2
  • Basilicum: 1 bakje
  • balsamicoazijn, om erover te druppelen

Bereiding

  1. Om te beginnen dienen de courgettes in lange plakken geschaafd te worden met een dunschiller, mandoline maar ook een kaasschaaf is hier geschikt voor. Haal er ongeveer 20 goede reepjes uit.
  2. Leg de courgettereepjes op een bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Breng ze verder op smaak met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Snijd de basilicum fijn en meng met de ricotta, het citroensap, een theelepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het basilicum en de pijnboompitten erdoor.
  4. Gebruik een theelepen om het ricottamengsel aan een kant van de courgettereep te scheppen en rol deze dan op. 
  5. Druppel er wat olijfolie en wat balsamicoazijn over en serveer!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.