
Wie kan er een goede pasta weerstaan?! Dat vragen wij ons inderdaad ook af. Daarom een van onze favorieten allertijden: een niet te versmaden pasta aglio e olio met ansjovis.
Ook wij merken dat boodschappen al veel te duur zijn. Nou heeft deze pasta eigenlijk heel erg weinig nodig! Het enige dat je voor deze heerlijke pasta nodig hebt is knoflook, olie, chilipeper en verse peterselie. Natuurlijk maakt geraspte Parmezaanse kaas de pasta volledig af en vinden wij het heerlijk om nog wat citroensap toe te voegen.
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gr spaghetti
- Knoflook: 6 teentjes
- Olijfolie: 120ml
- Rode (chili)peper: 1
- 4 takjes verse peterselie
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
- Parmezaanse kaas geraspt naar smaak
- Ansjovis: 4 stuks
- Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
- Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.
- Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie.
- Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur
- Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta.
- Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.
- Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.
- Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.
Reactie plaatsen
Reacties