Tomatenrisotto met garnalen

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 12:12

Je in Italië wanen binnen 20 minuten? Dat is mogelijk door deze overheerlijke tomatenrisotto die in slechts 1 pan gemaakt kan worden. Scheelt dus ook een hoop afwas!

Ingrediënten

  • Knoflook: 2 teentjes
  • Sjalotje: 2
  • Citroen: 1 citroen
  • 150 gram Garnalen
  • 150 gram Risottorijst
  • ¼ bakje(s) Tomatenpuree
  • 250 gram Rode cherrytomaten
  • Groene pesto: 2 el
  • 600 ml Groentebouillon
  • Olijfolie: 2 el
  • naar smaak Peper en zout
  • Tomatenpuree: 75 gram
  • (eventueel parmezaanse kaas)

Bereiding

  1. Bereid de bouillon en pers/snijd de knoflook. Snipper daarnaast ook de ui en snijd de citroen doormidden.
  2. Maak de garnalen droog met keukenpapier en bak ze gaar in een koekenpan met een scheut olijfolie.  Stop de garnalen in een bakje en bewaar ze voor later.
  3. Schenk een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de knoflook en het sjalotje op middelhoog vuur. 
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut mee.
  5. Voeg de risotto rijst en de cherrytomaten toe en bak voor 3 minuten mee. 
  6. Blus de risotto eventueel af met een scheut witte wijn of voeg een schep bouillon aan het mengsel toe. 
  7. Herhaal dit voor zo'n 25 minuten en laat de risotto langzaam garen. 
  8. Voeg eventueel parmezaanse kaas toe en roer door de risotto heen. 
  9. Dien de risotto op en geniet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb