
Je in Italië wanen binnen 20 minuten? Dat is mogelijk door deze overheerlijke tomatenrisotto die in slechts 1 pan gemaakt kan worden. Scheelt dus ook een hoop afwas!
Ingrediënten
-
Knoflook: 2 teentjes
-
Sjalotje: 2
-
Citroen: 1 citroen
-
150 gram Garnalen
-
150 gram Risottorijst
-
¼ bakje(s) Tomatenpuree
-
250 gram Rode cherrytomaten
-
Groene pesto: 2 el
-
600 ml Groentebouillon
-
Olijfolie: 2 el
-
naar smaak Peper en zout
- Tomatenpuree: 75 gram
- (eventueel parmezaanse kaas)
Bereiding
- Bereid de bouillon en pers/snijd de knoflook. Snipper daarnaast ook de ui en snijd de citroen doormidden.
- Maak de garnalen droog met keukenpapier en bak ze gaar in een koekenpan met een scheut olijfolie. Stop de garnalen in een bakje en bewaar ze voor later.
- Schenk een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de knoflook en het sjalotje op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut mee.
- Voeg de risotto rijst en de cherrytomaten toe en bak voor 3 minuten mee.
- Blus de risotto eventueel af met een scheut witte wijn of voeg een schep bouillon aan het mengsel toe.
- Herhaal dit voor zo'n 25 minuten en laat de risotto langzaam garen.
- Voeg eventueel parmezaanse kaas toe en roer door de risotto heen.
- Dien de risotto op en geniet!
Reactie plaatsen
Reacties