Hartige tompouce met avocado citroen mousse en zalm

Gepubliceerd op 10 december 2022 om 14:49

Ingrediënten

  • Roomboter bladerdeeg: 4 plakjes
  • Eetrijpe avocado: 1 stuk
  • Crème fraîche: 70 gram
  • Verse bieslook
  • Gerookte zalm: 100 gram
  • Citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.  Snijd uit één bladerdeeg plakje 2 gelijke delen en snij uit elk deel drie gelijke reepjes. Leg de reepjes op een bakpapier op een rooster uit de oven en laat ze langzaam ontdooien.  Leg een ander bakpapiertje er bovenop en leg een bakplaat hierop. Als het goed is drukt deze bakplaat op de bladerdeeg reepjes.  Bak de reepjes in 15 min. goudbruin en keer de plakjes na 10 min. om. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat 10 minuutjes afkoelen.
  2. Snijd in deze 10 minuten de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Haal de avocado uit de schil en meng samen met de crème fraîche, bieslook en het zout in een hoge maatbeker. Pers de halve citroen uit en doe het sap erbij. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde mousse. Breng eventueel op smaak met peper en zet de mousse in de koelkast.
  3. Snijd de zalm ter grootte van de bladerdeegplakjes. Pak de mousse uit de koelkast en vul indien je een spuitzak hebt de spuitzak. Mocht je dit niet hebben kan je met twee lepels de avocadomousse op het bladerdeeg leggen.  Beleg het andere stukje bladerdeeg met zalm en leg erop. Voor de finish in touch kan je zwart sesamzaad op de zalm sprenkelen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb