
Zin in een makkelijk te bereiden voorgerecht wat er toch zeer smakelijk en culinair uitziet? Dan is deze tartaar van gerookte zalm met een olie van citroen en peterselie perfect geschikt! Deze zalmtartaar kan namelijk binnen 10 minuten al op tafel staan!
Ingrediënten
Bereiding
- Gerookte zalm: 300 gram
- Sjalot: 1 stuk
- 1 takje peterselie, heel fijngehakt
- Augurk: 2 stuks
- 1 eetlepel kappertjes, heel fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 125 ml crème fraîche
- Peper en zout
- 4 el olijfolie
- 1 citroen
- Snijd de zalm fijn door hem eerst in reepjes te snijden en daarna in blokjes.
- Snipper het sjalotje, pers de citroenen en meng dit met de zalm. Zet even in de koelkast tot gebruik.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd deze zeer fijn. Meng de peterselie daarna in een bakje met de olijfolie, een klein beetje citroensap en een snuf peper en zout.
- Voeg de crème fraîche toe aan het zalmmengsel en breng op smaak met peper. Na deze stap zijn er twee opties! Zo kan je de zalm op een bord scheppen en met je handen tot een tartaar vormen of je gebruikt een serveerring.
- Garneer de gerookte zalm tartaars met de citroen peterselie olie en serveer eventueel met een krokant stokbroodje.
Reactie plaatsen
Reacties